Nieuws van de Week. 21 December 2019.

De laatste Update van dit decennium. Geen Nieuws van het Jaar maar gewoon zoals jullie gewend zijn een Van Alles over Van Alles overzicht. Voor straks wens ik alle lezers hele mooie feestdagen en een sprankelend begin van het nieuwe jaar. Tot in 2020!

#1 The Pudding. In januari was er aandacht voor The Pudding. Een project dat storytelling combineert met prachtige interactieve technieken. Mooie inspiratie om lezers langer vast te houden en door de interactiviteit ze onderdeel te laten worden van het verhaal. Dit is de Top 3 van 2019 volgens de makers. 

#2 De 32 belangrijkste introducties van dit decennium. The Verge heeft de 32 belangrijkste momenten van de afgelopen 10 jaar op een rijtje gezet. In 2010 was Steve Jobs nog de eindbaas van Apple. Facebook was nog een start-up en Uber moest nog een appje worden. Leuk om te zien wat er allemaal in 10 jaar kan gebeuren. 

#3 Podcast in 2020. Pacific Content vraagt ieder jaar aan de meest invloedrijke spelers in podcastland wat hun voorspellingen zijn voor het komend jaar. Hier kan je lezen wat deze talenten denken dat er staat te gebeuren. 2020 wordt in ieder geval geen saai jaar voor de podcast.

#4 Wegwerp emailadres. Een handige tip van Fast Moving Targets. Iedereen herkent de situatie dat als je een document of white paper wilt downloaden je een emailadres moet achterlaten. En eigenlijk heb je daar helemaal geen zin in want dat is meestal het begin van een flink aantal vervolgmails. Daarom is er Temp-mail. Je maakt een tijdelijk mail-adres dat hangt aan een tijdelijke postbus met Temp-mail. Na 10 minuten bestaat het mailadres niet meer. Dus geen vervolgellende.

#5 Archieven. En als we toch bezig zijn met tips van Fast Moving Targets dan is hier nog een meer dan interessante link. Met de site van archieven.nl kan je namelijk in één keer zoeken in archieven van 87 deelnemende organisaties met meer dan 50.000 archieven en collecties. 217 miljoen beschrijvingen van archiefstukken met meer dan 1.524.000 afbeeldingen, 96 miljoen personen, 2.876.427 krantenpagina’s, 1.8458.000 locaties en de adressen van meer dan 3.300 historische instellingen of websites.

#6 Kadootje van Finland. Finland was de initiator van een gratis Artificial Intelligence cursus voor al zijn inwoners. Jim Stolze heeft mede op basis van dit idee een Nederlands initiatief gebouwd. Finland heeft nu de volgende stap gezet door deze cursus beschikbaar te maken voor alle Europeanen. Nu reeds in 5 talen maar binnenkort in alle Europese talen waaronder ook Nederlands. Ze zijn lekker bezig daar in Finland. Niet alleen de jongste vrouwelijke premier ter wereld maar ook nog eens een vernieuwend onderwijssysteem.

#7 Content Marketing Hub. Wil je tijdens de vrije dagen rond de feestdagen nog een beetje verdieping in Content Marketing dan is dit wel een heel fijn platform. Content Marketing helemaal deconstructed. En voor ieder onderdeel is veel te lezen en te leren.

#8 Customer Experience. We hebben het ongeveer iedere dag geroepen de afgelopen 10 jaar. De klant centraal! De begrippen die daarbij horen zijn Customer Experience en Customer Centricity. Alhoewel we nog steeds aan het leren zijn beginnen we ook steeds beter te begrijpen wat dat nu precies is. Dus dan zijn tips over de toekomst van Customer Experience wel heel erg handig. Hier de voorspelling van Blake Morgan over de toekomst van de klant centraal. En grappig genoeg komen daar ook zaken bij kijken die je wellicht niet direct verwacht.

#9 Belangrijkste Businessboeken. Aangezien in Januari de machines meestal niet direct op volle toeren draaien is er wellicht nog tijd voor een goed boek. Business Insider heeft een overzicht gemaakt van de 31 belangrijkste businessboeken die ooit zijn geschreven. Dus mocht je nog inspiratie nodig hebben dan kan je hier terecht. Mijn topper van het afgelopen jaar was overigens het epos van Rutger Bregman over de meeste mensen die deugen. In zijn epiloog heeft hij voor zichzelf een 10-tal regels benoemd om invulling te geven aan deze bevinding. Voor de liefhebber kan je hier Rutger zelf horen wat die 10 regels zijn en waarom hij ze heeft benoemd. 

#10 Prof dr. Paul de Blot. Afgelopen zondag overleed op 95-jarige leeftijd Paul de Blot. Paul de Blot was Honorary Professor at Nyenrode Business Universiteit. Ondanks zijn hoge leeftijd gaf hij nog steeds colleges over business spiritualiteit. Op 10 oktober jl waren de Register Marketeers nog op bezoek op Nyenrode voor een college van Paul de Blot. Als eerbetoon aan deze bijzondere man en dit unieke mens een video die gemaakt is vanwege het overlijden van Paul de Blot. Ik zou alle lezers willen uitnodigen om er even naar te kijken en de boodschap van Paul de Blot mee te nemen naar 2020.

Prof. dr. Paul de Blot

Tot volgend jaar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s