Het Nieuws van de Week. 8 December 2019.

En bijna is het eind van dit decennium alweer in zicht. Dus als piek op de vuurpijl het echte emotionele werk met de Kerstcommercials. Hét moment voor de echte storytellers. Continuïteit is een belangrijke voorwaarde voor succes en is de aanzet voor vertrouwen. In dat Kerstlicht gezien heeft Jumbo de beste uitvoering dit jaar. Mooie zondag!

#1 10 Hot takes from 2,5 years in Voice. Tom Hewitson is de CEO van Labworks. Een voice app studio in London. Tijdens de “All about Voice conference” van 11 oktober jl. Gaf Tom een keynote met daarin zijn meest belangrijke learnings van de afgelopen 2,5 jaar. Die zijn inmiddels ook beschikbaar via Vimeo en er is ook een mogelijkheid om het verhaal van Tom te beluisteren via een podcast van Voicebot. Het is gelukkig geen verhaal van ongekende successen maar gewoon een realistische weergave van de werkelijkheid. Zoals bij iedere nieuwe ontwikkeling moeten we een beetje door de hype cycle heen om te ontdekken wat wel en wat niet werkt en dan bij voorkeur ook nog waarom. Dus wil je iets begrijpen over de huidige stand van zaken dan is dit wel heerlijke content. (tip: Open Voice)

#2 Concurrentie content. Als we denken aan concurrentie of concullega’s dan zijn er veel manieren om die in kaart te brengen. Merkidentiteit, marketing- en communicatieactiviteiten, de omzet in relatie tot het marktaandeel enz. Maar in een tijd waarin Content Marketing een steeds grotere rol speelt in het gehele proces is het natuurlijk ook van belang om je concurrenten of concullega’s te volgen op dit terrein. Al was het om te leren of deze content marketing een bijdrage levert aan hun positie in de markt. In dit verhaal van Albizu Garcia worden 7 manieren besproken waarop je dat het beste kunt doen. Wellicht zit er voor de lezer nog een eye-opener bij. 

#3 Amazon en Health. Veel mensen hebben nog steeds een beetje een twijfel over de toegevoegde waarde van een Voice Assistent. Waarom moet technologie voorzien van richtmicrofoons de hele dag meeluisteren en wachten op een activeringscommando zoals He Google, Alexa of He Siri. Toch komen er steeds meer toepassingen die wel degelijk relevant omdat ze weer ruimte maken voor het echte gesprek. Denk aan de gesprekken tussen een patiënt en dokter waar de dokter meer met het scherm bezig is dan met de patiënt. Amazon introduceert nu Amazon Transcribe Medical. Deze technologie zorgt ervoor dat de slimme assistent het gesprek analyseert en de noodzakelijke informatie direct in het medisch dossier van de patiënt zet. Waardoor, en je raadt het al, er meer tijd is voor de werkelijke interactie tussen patiënt en dokter. 

#4 Loonshots. Nee, dit is geen typefout. Je zou misschien kunnen denken dat hier het woord Moonshots zou moeten staan. Maar sinds kort is er een nieuwe kijk op dit onderwerp beschreven in een boek van Safi Bahcall. Hij introduceert hier de term Loonshots en de uitleg is eigenlijk vrij simpel. In een Moonshot beschrijven we het doel en in een Loonshot hoe we daar kunnen komen. Loonshots laat zien hoe een in eerste instantie vreemd maar indrukwekkend idee bedacht door een paar mensen kan veranderen in een enorme weerstand binnen een organisatie omdat door de groei van de groep er andere belangen een rol gaan spelen. Net zoals water kan veranderen in ijs. Dat heeft dus alles te maken met de cultuur. “Culture eats strategy for breakfast” maar volgens Bahcall moet daar aan toegevoegd worden: “Structure eats culture for lunch”. Hier de heerlijke Loonshots site met bakken informatie.

#5 Kenniswerk. Via de site van Marco Derksen; Koneksa Mondo (Koneksa Mundo betekent in het Esperanto “connected wereld”) kwam ik een mooie documentaire tegen over Kenniswerk. Wat is kenniswerk nu eigenlijk? En dat is een belangrijke vraag want in Nederland zijn ongeveer 5 miljoen mensen bezig met kenniswerk. Wat is ‘kenniswerk’ nu precies? Hoe is dat ontstaan? Wie houden zich daarmee bezig? En hoe word je opgeleid en begeleid voor kenniswerk? En niet onbelangrijk: hoe doeltreffend werkt een kenniswerker eigenlijk? Wil je kijken of daar een antwoord op te vinden is dan kan je hier de documentaire bekijken.

#6 Walling. Sticky notes. We kennen het allemaal. Een muur vol met aantekeningen die je vervolgens kunt groepen en clusters van kan maken. Zou het dan niet geweldig zijn om daar ook een virtuele versie van te hebben zodat je op je laptop een omgeving kunt maken die in de basis dezelfde functie heeft als de muur maar net zo “volgeplakt” kan worden met alles wat je online kunt vinden. Aantekeningen, foto’s, to-do lijsten, teksten en inspiratie. Als je werkt aan project, een verhaal of een plan. Lucky you, dat is er en het heet Walling. De eerste 7 dagen gratis te testen en vervolgens maar voor $4 per maand. Best een schappelijke prijs.

#7 Colour of 2020. Al meer dan 20 jaar introduceert Pantone de kleur van het komende jaar. Voor 2020 is dat PANTONE 19-4052. Classic Blue. Deze keuze wordt gemaakt door het Pantone Color Institute. 2020 is het begin van een nieuw decennium. Daarom is gekozen voor deze blauwe kleur omdat: “It’s a reassuring blue, full of calm and confidence. It builds connection. The color highlighted dependability, trustworthiness, credibility, and constancy, all traits that are valued in the fast-paced, high-stress situations of the current world”. Dus als je nog bezig bent met het vormgeven van 2020 dan is dit wel iets om even mee te nemen.

#8 101 Free Blogging Tools. Het is wel een lijstje maar geen lijstje wat je zou kunnen verwachten in deze tijd van het jaar. Deze indrukwekkende lijst is wel een handig overzicht van 101 verschillende gratis tools die van pas kunnen komen als je op enig moment informatie wilt hebben over: SEO Tools, WordPress thema’s, Project Management, Content writing, Image editing, Social Media Tools en andere belangrijke tooltjes die kunnen zorgen voor meer inzicht en wellicht meer bereik.

#9 Readaway. Deze tool doet precies wat de naam zegt. Het geeft je de mogelijkheid om een stuk tekst in te scannen, een stuk tekst te kopiëren of een url te downloaden zodat je op een later moment deze tekst kunt beluisteren. Dus superhandig in de file tijdens de donkere decemberdagen. De eerste twee uur zijn gratis en dan kost bijvoorbeeld 5 uur € 3,99.

#10 Google Assistent Podcast search. Google heeft de gebruiksmogelijkheden van de Google Assistent weer een beetje rijker gemaakt door voice opdrachten te kunnen geven om een specifieke podcast te kunnen zoeken. Je kunt de assistent gewoon vragen om een specifieke onderwerp dat te vinden is in een podcast en dan krijg je uiteraard (indien aanwezig) de passende resultaten. Ook het zoeken in foto’s en het direct met een voice command versturen is nu ook mogelijk.  

Tot volgende week!

One thought on “Het Nieuws van de Week. 8 December 2019.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s