Nieuws van de Week. 11 Februari 2018.

Pyeongchang, wat zoveel betekent als vrede en voorspoed, moeten we niet verwarren met Pyongyang. Dat ligt namelijk in dat andere Korea. Ook in Nederland moeten we Oeteldonk niet verwarren met de stad ‘s-Hertogenbosch want tijdens het carnaval is het dan even een dorp: ‘t durp Oeteldonk. Maar mocht je nu niet in een vrolijke outfit tussen de praalwagens lopen dan is er misschien wel interesse voor een leuke update. Zodat jij ook op de hoogte blijft van het laatste nieuws. En hoe kan dat beter dan met de veelzijdige Van Alles over Van Alles week update!

 #1 State of the Internet. The New York Times pakt uit met een enorm verhaal over de “State of the Internet”. Niet alleen komen ze tot de conclusie dat tekst vervangen gaat worden door video en audio (iets dat wij al wisten toch?) maar ook signaleren ze wat dieperliggende trends. Het mainstream gaan van politieke berichten, de waarde van Twitter, Social Media dat een stem geeft aan zaken die vroeger niet boven het maaiveld kwamen, de verslavende kracht van social media en of merken verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het vertonen van digitale advertenties. Kortom..heb je even?

 #2 VCSEL. Hier heb je vast nog nooit van gehoord! En guess what..ik ook niet. Maar staat voor Vertical-Cavity-Surface-Emitting-Laser. Het is een techniek die wordt gebruikt in een nieuwe door Intel ontwikkelde bril. Deze bril die er heel erg normaal uitziet en niet zoals Google Glass enorm opvalt, projecteert een rood laserlicht rechtstreeks in de achterkant van je oog op de retina. Daarmee kan je informatie zien zoals routes, oproepen en berichten die binnenkomen. Het kan wellicht straks ook samenwerken met andere devices zoals bijvoorbeeld Amazon Alexa. Ik denk dat we hier nog wel iets van gaan horen binnenkort. Kijk maar even naar de video van The Verge die het allemaal even samenvat.

#3 Fembot. En meteen nog maar even een nieuwe term. De Fembot. Dat is de mooie naam voor influencers die eigenlijk een “bot” zijn of nu komt het; zich voordoen als een “bot”. Zo is poppy een echt karakter die een bot speelt en is lilmiquela een niet bestaand bedacht karakter dat inmiddels 562.000 volgers heeft op Instagram. Opnieuw weer een mooie analyse van The New York Times.

#4 Death of Clothing. De kledingindustrie staat onder druk. De laatste jaren was de oorzaak de slechte economie. Maar daar kom je anno 2018 niet meer mee weg. En we zien nog steeds dat het niet heel goed gaat met deze tak van sport. Bloomberg heeft een mooie analyse gemaakt wat de dieperliggende oorzaak is van deze tegenvallende prestaties. En er zitten een paar opvallende conclusies in. Kleding en werk! Alternatieven die we leuker vinden zoals reizen, buiten de deur eten en technologie. Alles wat we een experience kunnen noemen. Dus de moeite waard om even door te nemen.

#5 Voice First is the Future. Ik begin steeds meer overtuigd te raken van de kracht van voice. Hoe meer je erover nadenkt hoe logischer het is dat voice (audio) gebruikt zal gaan worden als middel om bijna alles aan te sturen. Het is inderdaad het meest voor de hand liggende middel. Bedenk dat als je iets wil typen dat je het wel eerst moet bedenken. En wat is er dan makkelijker als wanneer je iets bedenkt je het meteen kunt zeggen en dat er dan iets gebeurt. Wil je meer hiervan weten dan is er een hele interessante podcast van Rene Ritchie die in gesprek gaat met Brian Roemmele. De podcast is hier te vinden. Maar mocht je dat te lang vinden dan is hier een door Todd Hoff gemaakte samenvatting die alle hoogtepunten weergeeft.

#6 The Autonomy Ecosystem: From Self-Driving Cars to Beyond! Andreessen Horowitz heeft een prachtige serie gemaakt van een 8-tal YouTube videos waarin wordt uitgelegd wat precies het selfdriving effect zou kunnen zijn. Wat zijn de gevolgen als we niet meer zelf achter het stuur van de auto kruipen maar dat de auto ons zelfstandig bestuurd. Deze acht video’s gaan in op de volgende topics: het ontstaan; de publieke infrastructuur; de waardeketen; energie; financiën; juridische zaken; het kopen en wanneer het allemaal gaat plaatsvinden. En dat is eerder dan je denkt.

#7 Guuru. Een origineel idee voor een Customer Service. Het idee van Guuru is dat je huidige klanten de mogelijkheid geeft iets te verdienen door op te treden als klantenservice. Je zou kunnen spreken van het crowdsourcen van customer service. Je kunt jezelf dus opgeven voor organisaties waar je graag iets over wil zeggen. En het algoritme koppelt de juiste persoon aan de juiste vraag. Benieuwd of dit iets zou kunnen gaan worden. Kijk hier voor de video. En hier voor de website van Guuru.

#8 CEEV. Vorige week hebben we het al even gehad over het perfecte cv. CEEV maakt het je nog makkelijker. Gewoon je LinkedIn profiel gebruiken en dat verander je in no-time in een strak cv.

#9 Powerpoint/Keynote presentaties. Wil je mooie infographics voor je powerpointpresentatie? Dan moet je even hier kijken want volgens adioma is dat een fluitje van een cent. Ben je echter op zoek naar een nog makkelijkere methode om bijvoorbeeld met behulp van artificial intelligence een presentatie in elkaar te zetten dan moet je zijn bij beautiful.

#10 Twee tips in één regel. Reason 8. Aantekening maken tijdens de vergadering zodat je de besproken onderwerpen niet meer vergeet. En ben je op zoek naar insights over merken en consumenten of campagnes, dan kan je een gratis demo tool aanvragen bij Quick Search.

Tot zover. Tot volgende week!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s