Nieuws van de Week. 28 Januari 2018.

Leeuwarden is na 12 jaar voorbereiding dan eindelijk de Culturele Hoofdstad van Europe. In Davos zijn ze net allemaal weer vertrokken uit het World Economic Forum en is de stemming dit jaar omgeslagen van voordelen van technologie naar de gevaren van de technologie. Maar als het dan echt fout gaat is er gelukkig altijd nog meer dan voldoende wachtgeld. Het allerbeste is dus om zelf er maar voor te zorgen dat je op de hoogte blijft en hoe kan dat beter dan met de veelzijdige Van Alles over Van Alles week update!

 #1 Social Media Bots. Alleen al de manier waarop het verhaal begint en is vormgegeven is werkelijk prachtig. Alleen al er doorheen scrollen is een feestje. Maar dan volgt er een van de beste verhalen die inzicht geven in het “dark” social medialandschap. Wat zijn bots nu precies? Welke soorten zijn er? Hoe kan je ze herkennen en waar kan je ze kopen? Welke organisaties houden zich ermee bezig en wie zij dan. Een echte long read voor de zondagmorgen.

#2 WhatsApp Business. Berichtendiensten waarin bedrijven kunnen chatten met klanten worden steeds interessanter. Steeds meer consumenten kiezen voor de chat optie boven de telefoonfunctie. Special voor kleinere bedrijven heeft WhatsApp nu WhatsApp Business geïntroduceerd. Eerst nog in een paar landen maar binnenkort wereldwijd. De tool heeft gecontroleerde business profielen, smart berichten service, quick replies en out-of-office berichten. Met de huidige 1,3 miljard gebruikers kon dit best wel weer eens een interessante berichtendienst gaan worden.

#3 E-vone. Oftewel de smart shoes. De Franse fabrikant e-vone heeft een interactieve schoen ontwikkeld. Deze schoen, gericht op ouderen en mensen werkzaam op zware locaties, reageert als iemand is gevallen. Bij een val zendt de schoen een alarmsignaal uit naar de vooraf bepaalde hulpverlener. Als de hulpverlener het signaal heeft ontvanger ontvangt de schoen hiervan een bevestiging door te gaan trillen.

#4 The Power of Moments. Deze week ook aandacht voor een interessante podcast van Mitch Joel. Hij gaat in gesprek met Dan Heath over het nieuwe boek dat Dan samen met zijn broer Chip heeft geschreven en de mooie titel heeft “The Power of Moments”. In dit boek gaan zij dieper in op de Experience Economie. De conclusie die zij trekken is dat de beste experiences niet bestaan uit die experience maar alleen uit momenten binnen die experience. Ze onderbouwen dat met mooie voorbeelden die aanleiding kunnen zijn voor een mooie learning. Hier is de podcast en hier wat informatie over het boek.

#5 Mycroft Mark II. Dat het internet of sound zoals het inmiddels zo mooi heet een enorme toekomst heeft is wel zichtbaar als ook andere partijen dan de grote 3 de markt betreden. Want laten we eerlijk zijn. Als je een Amazon Echo een Google Home in huis haalt dan weet je dat jouw data gebruikt zullen worden voor een interessant verdienmodel. Dan is het mooi om te zien dat er ook open source partijen de markt betreden zoals deze Mycroft. Nu nog op kickstarter maar je kan nog intekenen en daarmee de voordelen van AI en sound in huis halen zonder de connectie met de grote jongens.

#6 Gyroscope. Een operating system voor je lichaam. Gyroscope is een toepassing die je koppelt aan persoonlijke data. Bijvoorbeeld je Facebookaccount. Maar tal van andere apps en toepassingen zijn ook mogelijk. Daarmee krijg je dan een totaaloverzicht van je persoonlijke status. Wat beweegt, hoeveel heb je geslapen, een mood tracker, timer voor meditaties, je lichaamsgewicht en al die andere dingen die je wellicht zou willen weten. Uiteindelijk moet het gevolg zijn dat je lichaam een betere conditie krijgt en jij het maximale uit je leven gaat halen. Best wel spannend en heftig maar misschien wel een beetje het beeld van de toekomst.

#7 Bitcoin Explained. We komen er niet omheen. Het aantal verhalen dat gaat over de blockchain en de financiële afgeleide cryptomunten daarvan is enorm. Waar je ook kijkt, dit is waar de discussie over gaat. Ik wil jullie dan ook niet vermoeien met al deze info behalve als er iets voorbijkomt dat zowel qua inhoud als vormgeving opvalt. En dit is weer zo’n voorbeeld. De Bitcoin explained. Maar dan op een grafische en illustratieve manier. Mooi voorbeeld van storytelling. Mocht je ook nog geïnteresseerd zijn in de andere cryptomunten kijk dan even hier.

#8 Fake restaurant. In de update van 17 december is het onderwerp al besproken. Het was het idiote verhaal van Theo McInnes die is geslaagd in zijn persoonlijke uitdaging om een niet bestaand restaurant op de nummer 1 positie van de Tripadvisor site in London te krijgen. Inmiddels is er nu door VICE ook een videoverslag van gemaakt en het is te leuk om het niet nog een keer mee te nemen in de weekupdate. Ik roep het al vaker in de lessen…denk in het onmogelijke…

#9 Courseroot. Voor wie denkt dat wat aanvullende kennis zou kunnen leiden tot meer inzichten is hier een aardige site. Courseroot. Zoek naar de juiste onlineopleiding tussen 50.000 beschikbare online courses. Dan moet er toch wel iets tussen zitten waar je blij van kunt worden.

#10 9 Tips om je LinkedIn profiel te optimaliseren. En als je dan een opleiding hebt gedaan is het wel verstandig om even je LinkedIn profiel van een update te voorzien. En misschien zijn er nog wel meer tips die je kunnen helpen online optimaal te presenteren. Dus wil je meer weten? Hier zijn de beste 9 adviezen voor een goed LinkedIn profiel.

Tot zover. Tot volgende week!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s