Nieuws van de Week. 29 Oktober 2017.

Het sleepnetreferendum wordt natuurlijk het woord van het jaar. De schoenen van Hugo de Jonge gaan zorgen voor de omzet van het jaar bij Mascolori in Rotterdam en de (hashtag) #metoo zal wel het grootste taboedoorbrekende woord van het jaar gaan worden.  De vraag is dan wel of er nog iets overblijft voor de wekelijkse update maar gelukkig is er nog voldoende nieuws van de afgelopen week in de Van Alles over Van Alles week update!

 #1 Droombaan. Een journalist die een jaar lang de wereld over wil reizen. De New York Times maakt ieder jaar een lijstje met 52 plaatsen “to go”. Iedere week een nieuwe droombestemming. Nu zijn ze op zoek naar een journalist die deze reportages wil verzorgen. Je moet dus een jaar lang beschikbaar zijn, goede social mediakwaliteiten hebben en bij voorkeur aantoonbare verslaglegging van eerdere reizen. Dus mocht het iets voor je zijn….je kunt tot 31 oktober solliciteren.

#2 Medianieuwsbrief. Alexander Klöpping en Ernst-Jan Fauth (van de Correspondent) introduceerden deze week de Media Nieuwsbrief. Iedere dag even het laatste nieuws over media in je mailboxje. Is dat handig! Ben je meteen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

#3 Mixpanel Benchmarks. We hebben het steeds over Big Data. En dat betekent eigenlijk zoveel als steeds meer bronnen die steeds meer data genereren. Het analyseren van al die data (door slimme netwerken) gaan ons meer en beter inzicht geven in het gedrag van mensen, doelgroepen en stakeholders. Een mooi voorbeeld van dit fenomeen is een product benchmark report van Mixpanel. Zij onderzochten 1,3 miljard unieke gebruikers die 50 miljard “events” uit hebben uitgevoerd wereldwijd. Noem dat maar eens geen “Big Data”. Dat is nog eens iets anders dan een steekproef van 235 personen. Je kunt aan de hand van deze benchmarks zelf ontdekken hoe jij het doet in relatie tot de leiders in de markt op de terreinen van 1) gebruik 2) retention (klantbehoud) 3) engagement en 4) conversie. Neem er eens een kijkje of download het rapport.

#4 Ikigai. Is dit de oplossing voor een gelukkiger leven? Uit Japan komt er weer een nieuwe kijk op het leven aanwaaien. Ikigai. Wat is de reden dat je iedere morgen opstaat? Dat is best een lastige vraag om te beantwoorden. Maar wellicht dat ikigai daar een antwoord op weet. Lees dit verhaal maar eens door en kijk naar de interessante vertaling. Mocht je meer willen weten dan staan er ook nog mooie links naar achterliggende interviews.

#5 Firstage. Een mooie nieuwe toepassing van Augmented Reality. Vanaf November zal de app Firstage de mogelijkheid geven om artiesten (met name nieuwe artiesten) live op te laten treden bij jou thuis of op kantoor op een Augmented Reality stage. Het is voor artiesten steeds lastiger om voldoende exposure te krijgen moeten de makers van deze App hebben bedacht.  Dus waarom draaien we het niet om? We brengen de live gig gewoon bij de mensen thuis. De manier om op een nieuwe manier kennis te laten maken met nieuwe muziek. Cool!

#6 Visual Storytelling. Een mooie presentatie over visual storytelling. Het behandelt de vier principes van visual storytelling namelijk Authenticity, Sensory, Archtype en Relevancy. Onderaan de pagina’s kan je doorklikken naar het volgende domein.

#7 Amazon Key. Weer een stap dichter bij de totale controle over het huis. Amazon introduceert Amazon Key. Een in-house bewakingssysteem van camera’s en deurslot. Als je dan een pakketje hebt besteld en je bent niet thuis dan krijgt de bezorger via de Amazon Key een tijdelijke toegang tot jouw huis. Gaat de deur open en kan de bezorger het pakketje binnen zetten. Jij kan natuurlijk dan alles volgen via de camera. En als het er toch zit kan je het ook gebruiken voor de uitlaatservice van je honden of een vriend of  kennis die even iets komt lenen.

#8 Blockchain Explained. In twee minuten een heldere video die even haarfijn uitlegt wat nu precies de Blockchain is en voor welke industrieën het allemaal gebruikt kan gaan worden.

#9 Infogram. Deze site hebben we al eens eerder besproken. Het is een plek waar je gratis infographics kunt samenstellen. Maar ze hebben de site uitgebreid met tal van andere zaken die ons weleens van pas kunnen komen. Denk daarbij aan charts, maps, graphics en dashboards. Iedereen kan ze maken en samenstellen. Best handig. Hier nog even alles in video.

#10 Marketing course via de App. We hebben weer iets leuks. Een marketingtraining van 55 lessen gegeven door 30 specialisten via een App. Docenten van Facebook, Google, Chartboost, Rovio en vele andere. Iedere week ontvang je een nieuwe les. En via de toolspagina heb je toegang tot middelen of kan je die aanschaffen met een korting.

En dan natuurlijk als uitsmijter de uitzending van Tegenlicht van zondag 29 oktober as. Yuval Noah Harari en Kevin Kelly! NPO2 21.05 uur. Of uitzending gemist!

Tot zover. Tot volgende week

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s