Nieuws van de Week. 17 September 2017.

De formatie begint langzaam de haven in het zicht te krijgen. Dus heeft onze oranje Willem aanstaande dinsdag op zijn jaarlijkse Prinsjesdag niet zo heel veel te melden. Gelukkig is er dan weer meer tijd voor het echte nieuws van de afgelopen week in de Van Alles over Van Alles week update!

 #1 VPRO Tegenlicht. De VPRO Tegenlicht uitzending van afgelopen zondag ging over de “Kwestie van vertrouwen”. Volgens het bureau Edelman daalde voor het eerst sinds de start van de 21e eeuw het vertrouwen van burgers in politici, media en bedrijven. Dit concludeerden zij op basis van onderzoek dat het bureau al jaren produceert voor hun jaarlijkse ‘Trust Barometer‘. Harde feiten versus ‘alternative facts’.Mocht je deze uitzending niet gezien hebben dan is het meer dan de moeite waard het nog even te bekijken.

Hier vind je overigens de link naar de Trust Barometer van Edelman.

# 2 Smart Wallet. Dit zijn van die nieuwe producten waar je dan toch wel weer een beetje de voordelen van de techniek in terug ziet komen. De Smart Wallet. Wat kan die “wallet” allemaal? Natuurlijk je geld bewaren, maar guess what..het kan ook fungeren als powerbank voor je telefoon, het heeft ingebouwde Wifi voor als je ver weg in het buitenland bent, een camera (kan je kijken wie je portemonnee gejat heeft) en een GPS tracking system. Zelf als je je smartphone ergens laat liggen en je loopt weg, reageert je wallet! Interessant.

#3 19 Social Media Content Tools. Altijd handig als er weer zo’n lijstje is met Social Media Content Tools. Van tools die helpen om een video te maken en te plaatsen, het maken van een explainer video, audio met je smartphone, web stories, infographics, charts en GIF’s. Die staan allemaal hier.

#4 Aura. In de drukte van al het nieuws zou je bijna vergeten dat er ook nog mooie toepassingen zijn om even tot rust te komen. Aura is zo’n toepassing die in meditaties van 3 minuten je weer even helemaal tot rust laat komen. Op basis van Artificial Intelligence en kennis van ervaren coaches en trainers is er een gratis tool (app) die er voor zorgt dat jij weer even op de eerste plaats komt te staan.

#5 dmexco. Afgelopen week vond in Keulen weer de grootste tech beurs van Europa plaats. Dmexco is een tweedaagse happening waar alle groten van tech- en de media-industrie samenkomen. Sheryl Sandberg van Facebook, Martin Sorrell van WPP in gesprek met Jack Dorsey van Twitter en Mark Pritchard van Procter&Gamble als topstuk van de eerste dag. Kijk hier bijvoorbeeld naar het verhaal van Mark Pritchard en hier nog tal van andere hoogtepunten.

#6 Amazon. Tijdens de hierboven beschreven dmexco introduceerde Colleen Aubrey van Amazon de start van Amazon als advertentieplatform.  Amazon introduceerde drie advertentie typen. Gesponsorde producten, kopregel search advertenties en product display advertenties.  Allemaal op een cost-per-click basis. Testresultaten van de afgelopen periode laten ongekende effecten zien. Dus dat kon nog weleens een interessante nieuwkomer worden in de inventory markt. Hier de achtergronden en hier een verslag van de bijeenkomst op dmexco.

#7 Tom de Bruyne. Tom is partner en co-founder van het reclamebureau SUE Amsterdam. Hij is een expert in gedragsontwerp, overtuigingspsychologie en marketing innovatie. Zijn bureau is een reclamebureau nieuwe stijl dat creativiteit, data, psychologie en technologie gebruikt om consumentengedrag te beïnvloeden. Samen kijkt hij met Steven van Belleghem vooruit naar de consument van overmorgen in een interessant gesprek.

#8 5 in 5. De visie van IBM voor de toekomst. IBM heeft daarvoor een mooi thema: Five innovations that will help change our lives within five years. The invisible made visible. En wat deze vijf innovaties volgens IBM zijn kan je hier lezen (met dank aan Edith Svacina).

#9 Novel-effect. Novel effect is een soundtrack voor storytellers. Voor een (nog beperkt) aantal boeken zijn er soundtracks gemaakt. Door een smartphone op luisteren te zetten terwijl je een boek aan het voorlezen bent aan je kinderen weet de software waar je bent in het boek. En op de momenten dat het moet begeleidt het de verteller met opvallende (en spannende) geluiden.

#10 Pic2recipe. Weer zo’n leuke Artificial Intelligence toepassing. Deze keer ontwikkeld door de studenten van de MIT. Het zit natuurlijk al in de naam maar Pic2recipe laat je een foto uploaden van een gerecht en op basis van dat plaatje geeft het je het recept van dat gerecht. Als je kijkt naar de hoeveelheid “foodporn” dat gedeeld wordt op social media kon het weleens een interessante introductie zijn. En natuurlijk is het systeem nog niet 100% (soms levert een foto van een koekje het recept van een pannenkoek op) maar het is een begin.

Tot zover. Tot volgende week

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s