Nieuws van de Week. 3 September 2017

Het is weer voorbij met die vrije zomer. Dus tot het eind van het jaar zijn we er weer met de weekupdate. Want, terwijl de kabinetsformatie al 171 dagen in volledige stilte verloopt, de oranje mannen van de mat werden geveegd en de oranje vrouwen de afgelopen zomer in tal van sporten het verschil hebben gemaakt, kan het niet anders dan dat het weer tijd is voor het echte nieuws van de afgelopen week in de Van Alles over Van Alles week update!

 #1 Workfrom. Hoe begin je weer na een heerlijke vakantie? Precies met koffie! Dus starten we met een toepasselijke site die inzicht geeft in de beste plekken waar je kunt werken (met Wifi dus) en met koffie. Waar ook ter wereld.

#2 Goodcopy. Moet je een zakelijke tekst voor een email schrijven maar heb je even geen inspiratie dan is hier een mooi product. Precies wat de site belooft kan je hier vinden. Voorbeelden van email van andere bedrijven die je kunt selecteren op basis van onderwerp. Zo zit je nooit verlegen om inspiratie!

#3 Emoji. Er is natuurlijk al een hele speelfilm over gemaakt. De icoontjes waarvan de belangstelling maar niet lijkt te verminderen. Sterker nog…het groeit alleen maar. Dus de hoogste tijd voor een mooi overzicht van alle Emoji’s in de emojipedia. Hier vind je alle beschikbare emoji’s. Onderverdeeld naar functie. Naar vorm en naar platform. Dus je kunt hier zoeken naar alle beschikbare emoji’s en deze kopiëren naar het goede platform of meteen gebruiken.

#4 Narro. Hoe handig is dit. Je wilt een stuk tekst lezen maar je moet snel weg. Lezen in de auto of op de fiets is niet echt handig. Daarom is er deze sublieme toepassing van Narro. Je scant de tekst via de Narro app (die je natuurlijk wel even moet downloaden) en dan maakt deze app van de tekst een podcast. Die staat op je smartphone en dan kan je overal luisteren naar het verhaal. In de auto, op de fiets of in de trein. Lekker dan!

#5 Adverteren op Facebook. Voor veel mensen blijft dit een uitdaging omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Maar gelukkig zijn er dan ook weer mensen die dat begrijpen en alles even keurig onder elkaar zetten. Gijs Ros van Marketingrocks heeft dat gedaan in relatie tot Facebook adverteren en dan heb je in één keer alle noodzakelijke informatie op een rijtje.

#6 Werk en toekomst. Inmiddels is het echt een hot topic geworden. Is er in de toekomst nog wel werk voor iedereen? We kennen inmiddels allemaal de doomscenario’s. “Robots gaan onze banen innemen” voorspelt Oxford University. Ook grote denkers als Bill Gates en Elon Musk bewegen zich richting dit scenario. Maar wat is het dan fijn om weer eens een mooie “long read” te lezen in Wired die met heel basaal bewijs dit scenario toch een beetje omdraait. Als voorbeeld schrijven zij dat in de US voor 11 miljard wordt geïnvesteerd in robotisering terwijl de jaarlijkse bestedingen aan huisdieren 66 miljard is. Kortom, we hoeven nog niet echt zorgen te gaan maken. Meer lezen?

#7 Trust. Het was Kerstmis 1914 aan het front. In tegenstelling tot de orders kwamen soldaten uit hun loopgraven om hun doden te begraven en samen met de vijand spelletjes te spelen en kadootjes te delen. Inmiddels is het 2017. Vertrouwen was nog nooit zo laag ondanks het gegeven dat we de langste vredestijd ever meemaken. De vraag is dus: Waarom worden vrienden in vredestijd vijanden? En waarom, zelfs in oorlogstijd worden vijanden vrienden? Op deze site wordt game theory ingezet om die vragen te ontdekken. Dus speel het spel en kijk hoe we dit kunnen oplossen. Mooi voorbeeld van ingewikkelde communicatie op een toegankelijke manier bespreekbaar maken.

#8 Lose It. Nog een handig appje voor na de vakantie. Hoe raak ik het vakantie-effect gewicht weer kwijt? Dan is er Lose It. De app waarmee door het gebruiken van de camera van je smartphone makkelijk alles wat je eet kunt analyseren. De foto van het voedsel laat meteen het aantal calorieën zien. Maar naast deze camera faciliteit gaat Lose It nog een stapje verder. Je hebt vanaf nu de mogelijkheid om voor $ 189,99 een analyse te laten maken van je DNA. De resultaten daarvan worden opgenomen in de app en vergeleken met de producten die je eet om zodoende tot een heel specifiek calorieën advies te komen. Een mooi voorbeeld van innovatie! En handig na de vakantie! Lees hier alles over het DNA profiel.

#9 Logo. Ben je net bezig met het laten ontwikkelen van een nieuw logo of wil je het bestaande logo even checken op onderscheidend vermogen dan is er een mooie AI oplossing. Brandmark heeft een tool ontwikkeld die in staat is om met behulp van artificial intelligence een analyse te maken op de punten Uniekheid, Geloofwaardigheid, Kleur en contrast en overall score.

#10 Design Thinking. Tenslotte nog zo’n hot topic van de laatste tijd. Design Thinking. Wat is dat nu precies? “Design thinking” is een discipline die gebruik maakt van de werkwijze en werkmethoden van een designer om een product of dienst te bedenken dat technisch realiseerbaar is, aan de verwachtingen van de klant voldoet en ‘business wise’ levensvatbaar is omdat het toegevoegde waarde voor de klant levert en onderscheid in de markt weet te creëren. Nu is er net een mooie site gelanceerd over design met als onderdeel een handig ebook over Design Thinking. Dus wil je meer weten dan moet je dit even lezen.

Tot zover. Tot volgende week

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s