Nieuws van de Week. 16 Juli 2017

Van Alles over Van Alles update gaat er heel even tussenuit om op zoek te gaan naar nieuwe inspiratiebronnen. Iedereen die ook op vakantie gaat wens ik dan ook een heerlijke en prachtige periode. Geniet van de mensen om je heen en van het leven want we hebben afgelopen week helaas weer gezien dat het opeens ook heel anders kan lopen..   Dus dan kan het niet anders dan dat het weer tijd is voor het echte nieuws van de afgelopen week in de Van Alles over Van Alles week update!

 #1 Nouri. Abdelhak Nouri. Het is 18 juni. Bijna een maand geleden. En hij plaatst op Facebook deze post: “Ik ben om aan te kondigen dat ik mij als ambassadeur heb aangesloten bij de Stichting Elk Kind een Bal”. We weten inmiddels dat dat ambassadeurschap niet de wending zal krijgen die iedereen had bedacht. Daarom deze week de nummer 1 positie voor een bijzonder mooi mens. Een mens met een lach en een ideaal. Appie, wat kunnen we nog veel van je leren.

Als aanvulling hier nog een mooie documentaire gemaakt door Ajax TV over Abdelhak Nouri.

#2 Dutch Media Update. Starcom is een mediabureau. Ieder kwartaal maken zij een update van het Nederlandse medialandschap. In juni verscheen de update van het eerste kwartaal 2017. Met 207 pagina’s input, data, trends, gedrag van consumenten en het bezit van devices. Nice.

#3 How might we? Dat blijkt dus de ideale vraagstelling voor een brainstorm te zijn. Dus niet “Hoe zouden we dit doen?’ of  ‘Hoe gaan we dit doen?’ IDEO heeft onderzoek gedaan naar wat de invloed is van de vraagstelling op de uitkomst van een brainstorm. Ook hoe de grote bedrijven als Google en Facebook dat doen. Lees dus het belang (of het verschil) van de “would” of “do” in plaats van “might”.

#4 Social Media Updates in 10 minuten. De snelheid waarmee de platforms bijna dagelijks aanpassingen doorvoeren is extreem groot. Hoe kan je dat dan bijhouden. Waar moet je kijken voor het relevante nieuws zodat je toch een beetje op de hoogte blijft van die zaken waarvan je zelf eigenlijk wel vindt dat je dat zou moeten weten. Dan is er goed nieuws. Buffer heeft voor 5 verschillende type mensen een overzicht gemaakt hoe je binnen 10 minuten op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Altijd handig toch?

#5 Facebook Live Video Interview. Met inmiddels meer dan 2 miljard gebruikers en de groei van video zorgt voor een steeds dominantere rol van Facebook als nieuwsmedium. Met Facebook live kan je als woordvoerder Facebook ook inzetten als alternatief video medium. Sterker nog, dat kan je inmiddels zelfs al door gebruik te maken van een split screen optie. Hoe dat nu allemaal werkt, hoe je een logo in de uitzending in beeld krijgt en hoe je dat wat je hebt uitgezonden ook nog kunt bewaren voor later lees je allemaal in deze tutorial.

#6 Voor de vakantie: 250 gratis Ivy League trainingen. Dit zijn van die dingen die je altijd al een keer hebt willen doen maar waar het nooit echt lukte door duizend en een reden. Maar niet getreurd. Nieuwe kansen en nieuwe prijzen. Want hier zijn 250 gratis trainingen en opleidingen over van Alles en Nog Wat. Onder de hoofdcategorie: Computer Science, Business & Management, Humanities, Art & Design, Science, Health & Medicine, Mathematics Education & Teaching and Engineering kan je hier dus alles vinden. Dit is je kans! 😁

#7 re:Work. Weer een product van Google. re:Work. Re:Work is een project waar informatie wordt gedeeld die voor organisaties beschikbaar is om op basis van data mensen beter te laten functioneren. Tal van onderwerpen en guides kan je hier vinden. Maar ook een pagina vol met case-studies van bedrijven die data gebruiken om een beter resultaat te realiseren. En let op; dat hoeft niet alleen financieel te zijn. Er zitten ook cases bij van bijvoorbeeld KPMG om medewerkers te motiveren door een dieper gevoel van purpose te creëren. Kortom, altijd handig om eens rond te kijken.

#8 Hoodmaps. Weer zo’n mooi voorbeeld waarbij crowdsourcing inzicht geeft in dingen waar je eigenlijk naar op zoek bent. Dus als je op reis gaat naar een stad dan wil je eigenlijk even een snel overzicht van de places to be! Hoodmaps is een citymap waarbij iedereen een comment kan achterlaten over een bepaalde wijk of bepaald gedeelte van de stad. En aangezien dat een toerist of bezoeker is die dat zegt dan heb je direct de meest relevante informatie beschikbaar over waar je wel en niet moet zijn.

#9 How To! Een titel die zeer regelmatig voorbijkomt. “How To…..” is de term die zoekers op YouTube gebruiken die een passend antwoord op een vraag willen hebben bij voorkeur via bewegend beeld en niet doormiddel van tekst. Je zou dat ook Explainer video’s kunnen noemen.  Hubspot heeft voor ons 17 explainer video’s op een rijtje gezet met als noemer fabulous explainer video’s.  Nu vind ik persoonlijk dat “fabulous” wat overdreven maar er zitten zeker een paar mooie voorbeelden bij die je kunt gebruiken als inspiratie voor het geval je er zelf een moet gaan maken.

#10 Masterclass Marketingstrategie en de klant van overmorgen. In het kader van de zelfpromotie toch nog even aandacht voor een SRM masterclass die in september 2017 van start gaat. Deze masterclass neemt een kijkje naar overmorgen. En dat is niet zomaar omdat twee dagen van deze masterclass zullen worden ingevuld door Steven van Belleghem. Die is nu “as we speak” bezig met het schrijven van een boek met een  min of meer gelijknamige titel. Het zit al aardig vol maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De overige dagdelen worden gedaan door Max Kohnstamm en natuurlijk de schrijver van deze weekupdates. Wil je meer info kijk dan even hier.

Tot zover. Tot over een week of 5.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s