Nieuws van de Week. 13 mei 2017.

Een grote cyberaanval van ransomware. OG3NE in de finale. De FBI op weg naar de finale. De bloemetjes staan al weer klaar voor Moederdag en dan kan het niet anders dan dat het weer tijd voor het echte nieuws van de afgelopen week in de Van Alles over Van Alles week update!

#1 Nike. Breaking2. Wellicht hebben enkele fanatieke sporters onder de lezers van deze blog de poging van Nike gevolgd om de marathon onder de 2 uur te laten lopen. Dat leek op een mooie stunt maar is eigenlijk zoveel groter. Het is een project in de orde van de Red Bull Stratos. Een moonshot dus. Een ongelofelijke poging met een ultieme voorbereiding en veel meer effect dan alleen een mogelijk snelheidsrecord. Lees het prachtige verhaal achter de Breaking2 poging. Outstanding! Breaking2

#2 Microsoft. We hebben het onderwerp al regelmatig besproken maar er is weer iets nieuws op komst. Naast de Amazon Echo en Google Home komt Microsoft as maandag ook op de markt met Invoke. Ook dit is een voice gedreven systeem dat gebruik maakt van Microsofts Cortana. Dat is de virtual assistent van Microsoft. Lees hier een verhaal over de introductie en hier wat plaatjes van Invoke ism Harman Kardon.

#3 Productiviteit. Altijd een dingetje. Wat is nu de beste methode om een project te doorgronden en hoe kan je zorgen dat je alles onder controle houdt? Een goede workflow zorgt immers voor voldoende rust, concentratie en aandacht. Er zijn heel veel verschillende methodes beschikbaar maar nog nooit is iemand op het idee gekomen om ze eens handig onder elkaar te zetten. Ingedeeld naar de opties groot project maar geen idee waar te beginnen tot het halen van een deadline. Ook de naar de uitvoering is gekeken. Ben je visueel, tactisch of abstract ingesteld. Je vindt vanzelf de bijpassende methode. Benieuwd? Klik maar snel door dan.

#4 Maak van je selfie een emoji. Google heeft weer een nieuwe machine learning tool beschikbaar. Je kunt nu van een selfie een mooie emoji maken die je kunt gebruiken in je email of als afbeelding op de verschillende social media platformen. Je moet daarvoor naar de Google Allo app. Even downloaden en invullen. Zorg dat je wat vrienden hebt en volg dan de instructies van het artikel. Deze app is überhaupt handig want in deze app zit ook Google Assistent. De virtuele assistent van Google! Op naar de selfie emoji.

#5 Mark Ritson. Met dank aan Fiona Mermans voor de tip hier een prachtig verhaal van Mark Ritson.  Mark is Adjunct Professor of Marketing at Melbourne Business School en Visiting Professor at Singapore Management University. Hij heeft een PhD in Marketing from Lancaster University en is een faculty member van enkele van de wereld’s leading business schools. In deze presentatie fileert Mark Ritson de online wereld. Van social media tot de views op YouTube en Facebook. Gebracht met zeer veel humor en krachtige taal maar zeker een eye-opener voor iedereen die digitale exposure inkoopt. Video.

#6 Wow in the World. Een podcast for Kids. Hoe leuk. Naast de podcasts voor volwassen is er nu ook een podcast voor kids. Onder de mooie naam “Wow in the World” kunnen kinderen en volwassenen luisteren naar kinderen en volwassenen. Met prachtige onderwerpen lijkt het alsof de verhalen van de podcast proberen de problemen van de wereld op te lossen. Zoals deze vraag: “How long would it take to get to the closest star outside our solar system?” Wow.

#7 Social Media goes TV. Het is de week van de introductie van TV series. En niet de minste. Je zou verwachten dat we naast lokale broadcasters en de internationale broadcasters wel voldoende video content aanbieders zouden hebben. Maar niets is minder waar. Bijna alle grote social media platformen hebben aangekondigd om ook video content te gaan produceren. De eerste is Facebook. Die claimen 24 series gereed te hebben voor uitzending waaronder shows van het niveau van Netflix. Lees hier het verhaal van Facebook series.

YouTube komt met eigen content. Apple is content aan het produceren zoals bijvoorbeeld Carpool Karaoke met James Corden. Ook Snapchat heeft series aangekondigd met Snap TV, geproduceerd door Disney en Vice. Het wordt druk met bewegende beelden en we krijgen niet extra kijkuren per dag. Is dit het begin van het einde van lokale zenders?

#8 Sunrise Pillow. Weer zo’n gadget waarvan je dan denkt dat wil ik wel hebben. De Sunrise Pillow. Het is een kussen waarin een wekker, een geluidsbox en een LED licht systeem zijn ingebouwd. Nadat je de wekker hebt gezet kan je heerlijk gaan slapen. Vlak voordat je wakker wordt begint het kussen licht te geven. Van oranje tot stralend wit licht. Dan gaat de wekker af en klinkt je favoriete muziek. Een waanzinnig begin van de nieuwe dag. Bestellen?  Kijk even op Kickstarter. Zie je meteen de video.

#9 Ratio versus Emotie. Wat een prachtige manier om een verhaal te vertellen. Alleen dat is al een reden om dit verhaal te lezen. Daarnaast geeft het inzicht in de werking van onze Amygdala. De amygdala legt verbanden tussen informatie die van verschillende zintuigen afkomstig is en koppelt deze aan emoties. Een van de redenen waarom het zo moeilijk is om onze mening te veranderen over onderwerpen waar we onze “core beliefs” over hebben gevormd. Ratio blijkt dan toch niet sterker dan emotie.

#10 Citymapper. De Smart Bus. Bussen zijn saai. Als je een andere keuze hebt dan een bus zal je daar waarschijnlijk voor kiezen. Toch zijn bussen best een goed transportmiddel voor steden. Maar dan moet je ze wel slim en reponsive maken. Juist dat gaan ze nu doen in London. Doormiddel van de ultieme transport App. Openbaar vervoer nieuwe stijl. Op maandag 9 en dinsdag 10 mei rijdt er in London een slimme pop-up bus. Afhankelijk van de learnings en het aanbod zal de slimme bus zijn routes aanpassen en zo maken dat ze niet afhankelijk zijn van de bestaande routes maar precies daar zijn waar de klant een bus nodig heeft. Smart bus for a smart city!

Tot zover. Tot volgende week.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s