Nieuws van de Week. 17 April 2017.

Eitjes en nachtvorst. Eénrichtingsverkeer in enkele Amsterdamse straten voor voetgangers. Wachten tot juni op een nieuw kabinet en zoeken naar een Facebook moordenaar? Misschien wel het woord van het jaar? Dan is het natuurlijk weer tijd voor het echte interessante nieuws van de afgelopen week in de Van Alles over Van Alles week update!

#1 Autodraw. Opnieuw weer een Google Artificial Intelligence project. Autodraw. Misschien heb je het deze week al een keer ergens voorbij zien komen maar het is te leuk om niet te vermelden in deze nieuwsupdate. Wat is Autodraw? Je begint met tekenen en als je bijna klaar bent komt autodraw met hele strakke versie van wat jij waarschijnlijk aan het tekenen was. Dan kan je meteen jouw plaatje inruilen voor een goede variant en vervolgens doorgaan met tekenen. Kleurtjes aanpassen of vlakjes vullen. Alles kan met Autodraw. Wil je eerst even wegwijs gemaakt worden, gebruik dan de tutorial die je linksboven in het menu kunt vinden.

#2 OK Google. We weten allemaal dat dit de tekst is die je gebruikt om de Google assistent op te starten. Zoals je dat doet met “Hey Siri” voor Apple. Nu hebben alle nieuwe innovaties vaak nog wat onvolkomenheden. Zoals in het geval van OK Google dat stemherkenning nog niet echt goed geregeld is. Met andere woorden, iedereen kan dus met de tekst “OK Google” een Google Home apparaat opstarten. Met deze kennis was Burger King in staat om een geweldige campagne te starten. Clever advertising!

#3 Pixels. Reddit is een van de grootste Amerikaanse Social Media nieuwssites. Reddit laat geregistreerde gebruikers (ook wel redditors) toe om zelf berichten toe te voegen in de vorm van een link of eigen tekst en op deze berichten te reageren. Met behulp van up- en down-knoppen kunnen gebruikers oordelen over berichten en reacties om de zichtbaarheid ervan te verhogen of te verlagen. Vanwege April Fools day deed Reddit een experiment. Het gaf alle gebruikers een blanco plek (“place”) op de homepage. De regels waren eenvoudig. Iedere gebruiker kon 1 pixel plaatsen en kiezen uit één van de 16 kleuren. Ze konden zoveel pixels plaatsen als ze wilden maar tussen het plaatsen door moest je wel steeds even wachten. Wat er in de volgende 72 uur gebeurde was een onverwachte act van samenwerking. Lees en bekijk hier het verslag van dit mooie experiment of in dit verhaal van Newsweek.

#4 Emotion API. Het gaat erg snel met de voortgang van Machine Learning. Iedere week komen er wel weer nieuwe projecten of toepassingen. Deze toepassing van Microsoft is wel heel erg leuk omdat je er ook zelf mee kunt spelen. Dit een voorbeeld van emotionele beeldherkenning. Dus het algoritme analyseert de foto die je kunt uploaden op basis van verschillende emotiewaarden en geeft in scores weer wat het systeem denkt te herkennen. Je kunt dus zelf klikken op wat foto’s die er staan maar door op de “open image” button te klikken kan je een foto (van jezelf) uploaden en dan laten analyseren door het systeem. Verbazingwekkend nauwkeuring in het benoemen van de emoties!

#5 Stel je eens voor! De Rabobank heeft een nieuwe “aangescherpte” positionering. Daarmee nemen we afscheid van “een aandeel in elkaar”. Maar gaat de coöperatieve bank wel op zoek naar nieuwe samenwerkingsvormen. Dus is de campagne “Stel je eens voor” geïntroduceerd. De bank is op zoek naar een nieuw Big Idea en zoekt revolutionaire partnerships. Bedenk een partnership, een werkwijze en een onderbouwing waarom je voor de Rabo bank van toegevoegde waarde bent. De beste vijf krijgen dan een briefing! In deze nieuwe tijden wel weer eens een fris idee. Heel erg benieuwd naar het resultaat van deze coöperatieve werkwijze. En we zagen deze week bij Pepsi dat het niet altijd eenvoudig is om “in house” marketingcommunicatie materiaal te maken J Lees hier het verhaal van de Rabobank inclusief de video!

#6 Outflow. Voor dat je het weet neem je weer een abonnement op iets waarvan je dacht dat het heel erg leuk was. Natuurlijk vergeet je wanneer de verlengperiode er weer aankomt en voordat je het weet zit je er weer een jaar aan vast. Of eigenlijk heb je helemaal geen idee welke abonnementen je allemaal hebt lopen. Dan is er nu een handige oplossing: Outflow. De app die alle abonnementen voor je bewaart in een handig systeempje.

#7 Amazing Hunt. Voor speciale mensen wil je soms speciale kadootjes. Van die unieke producten waarvan je niet dacht dat ze te koop waren. Ook daarvoor is er nu een oplossing in een nieuwe webwinkel. Amazing Hunt. The coolest products, you can actually buy.

#8 Augmented Reality. Benedict Evans is een analist met een hoog aanzien in de tech en start-up wereld. Zijn presentaties over de mobile world zijn outstanding. In een nieuwe en zeer uitgebreide blog gaat hij deze week in op augmented reality. Het zien van virtuele beelden in een echte wereld. Zijn conclusie is dat we bijna in een fase zijn aangekomen dat er wel eens een behoorlijke doorbraak van AR zou kunnen komen. Zeker als hij de parallel trekt met de komst van de smartphone. Kortom, een boeiend verhaal!

#9 Logo Search. Altijd handig als je weer eens een logo nodig hebt voor een presentative! Logo Search!

#10 Centenarians. Jong is natuurlijk heel dynamisch, past vaak beter bij je merk en heeft een natuurlijke dynamiek. Oude mensen vinden we eigenlijk niet passen in onze “spannende” verhalen. Maar langzaam is het aan het schuiven. Steeds meer is er ruimte voor de verhalen van zij die het allemaal hebben meegemaakt. En ons de wijze lessen van het leven kunnen leren. Neem bijvoorbeeld deze video van 3 mensen die de grens van 100 hebben gepasseerd. Enorme hoeveel views. Is dat een veeg teken? Ik voel een nieuwe trend aankomen.

Tot zover. Tot volgende week.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s