Nieuws van de Week. 19 februari 2017

Sinds vandaag is de RAI weer het speelveld van de Huishoudbeurs en zijn de rolkoffers die normaal te horen zijn in Amsterdam vervangen door de trolleykoffers. Volgens de SP moeten er 300 voorlichters vertrekken uit Den Haag en John de Mol wil nog steeds de gehele Telegraaf Media Groep overnemen. Als het dan ook nog eens code rood is bij RTL late night dan moet het weer tijd zijn voor de Van Alles over Van Alles update van de week.

#1 Equality. We zien steeds vaker dat merken zich niet afzijdig kunnen houden van de maatschappelijke discussie. Sinds onze nieuwe vriend aan de macht is zien we grote merken zich mengen in deze maatschappelijke discussie. Gelukkig want ook merken hebben een persoonlijkheid en een mening. Die staan ergens voor en hebben principes en waarden. Deze waarden en principes kunnen leiden tot communicatie. En als dan alles klopt met de missie van zo’n merk is het mooi…erg mooi…heel mooi….. https://www.youtube.com/watch?v=43QTjFCPLtI

#2 Snaplytics. De helft van alle Snapchatgebruikers bekijkt foto’s en video’s van merken. Meer dan 50% van alle Snapchatgebruikers opende content van merken. Zo’n 85% van de mensen die een ‘story’ van een merk hebben aangetikt, bekijken de verzameling foto’s en video’s helemaal tot het eind. Dit zijn een paar resultaten uit het onderzoek van Snaplytics. Een bureau uit Kopenhagen dat claimt een technologie te hebben gemaakt waarmee inzicht kan worden gekregen in de effecten van Snapchat. Opmerkelijk want Snap.inc (snapchat) zelf geeft geen cijfers van het gebruik. Wil je onderzoek van het laatste kwartaal 2016 bekijken dan kan je dat downloaden via de onderstaande link. Even emailadres invullen en klaar!  http://education.snaplytics.io/snapchat-quarterly-report-q4-16/

#3 Brands, AI en Bots. In eerdere afleveringen van deze posts hebben we al aandacht besteed aan de verhalen van Sam Battams namens de IPA op Medium. Nu de tweede post uit een serie van drie over de impact van technologie op het vak. In deze aflevering gaat het over de rol van AI en Bots voor merken. Onderaan de post een mooi en klein overzichtje van de stappen die merken moeten nemen.  https://medium.com/on-advertising/how-brands-can-benefit-from-smart-systems-this-year-5b61dcac5852#.oysk3v3w6

#4 SEO en Inbound Marketing for dummies. Zoekmachinemarketing. Typisch weer zo’n onderwerp waarvan we allemaal weten dat het belangrijk is maar eigenlijk niet weten wat het nu precies is. Dus dan is het altijd handig als er weer zo’n lekkere post voorbijkomt die even de belangrijkste zaken op een rijtje zet. SEO voor iedereen dus in de drie belangrijkste pijlers. Techniek, Autoriteit en Content.  http://contentmarketingmanagement.nl/seo-en-inbound-marketing-voor-dummies/ en als dat nog niet voldoende is dan is hier nog een enorme lijst met gratis SEO tools: http://solidseotools.com

#5 As you Stay. Weer een mooie innovatie in hotelland. Een nieuwe app die je de mogelijkheid geeft om binnen, en maximaal, 24 uur een ruimte in een hotel te huren. Een ruimte voor een powernap, een douche, een vergadering of een heerlijk slaapje vanwege een vertraging. Je betaalt de kamer per uur! Dus maximale vrijheid met alle voordelen van een hotel. https://asyoustay.com

#6 Amazon Chime. Amazon, en dan deze keer Amazon Webservices, heeft weer iets nieuws. Een (zoals zij dat noemen) frustratievrije conferencing tool voor video en audio. En het is ook nog een beveiligde lijn dus handig voor secret business. De Skype concurrent van Amazon. Ziet er best wel lekker uit.. https://chime.aws

#7 WebGradient. Website achtergronden. Een handige tool om keuzes te maken voor de achtergrond van je website. 180 verschillende mogelijkheden die je gratis kunt downloaden. https://webgradients.com

#8 Platejoy. Een mooie, met een gratis proefperiode (J) persoonlijk voedingsadviesplan. Beantwoord eerst wat vragen en vervolgens krijg je je persoonlijke advies geheel gebaseerd op je eigen (dieet)wensen en voorkeuren. Het houdt rekening met de producten die je al in de keuken hebt en voorkomt tevens een extra gebruik van verpakkingen wat natuurlijk (J) weer beter is voor het milieu.  https://www.platejoy.com

#9 A.I Duet. Leuk om te zien hoe een AI process verloopt. Kijk eens naar dit Google project waar we met zijn allen een piano leren spelen. Eerst even de video bekijken en dan met de piano spelen!  https://aiexperiments.withgoogle.com/ai-duet/view/

#10 Hans Rosling. Op 7 februari jl overleed Hans Rosling. Hans Rosling was een Zweedse arts en professor Internationale Gezondheid aan het Karolinska-instituut. Hij was ook directeur van de Gapminder Foundation, die de trendalyzer-software heeft ontwikkeld. Juist deze Gapminder Foundation hebben wij kunnen bekijken en beluisteren via zijn befaamde TED optredens. In memory of Hans Rosling heeft TED de beste optredens nog eens op een rijtje gezet. Kijk nog maar eens hoe deze zeer bijzondere en toegewijde professor kon spelen met getallen en daarmee miljoenen mensen nieuwe inzichten kon geven. RIP. https://www.ted.com/playlists/474/the_best_hans_rosling_talks_yo

Tot zover. Tot volgende week.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s