Nieuws van de week.3 december 2016

En we zijn inmiddels December weer zachtjes binnengetreden. Kleine stapjes om de omgeving niet al te veel te verstoren. Die is toch al op zoek naar een nieuw houvast en zit vast niet te wachten op onze disruptieve visies. Nee, laten we het nog maar even rustig aan doen en ons voorbereiden voor 2017. We hangen het touwtje gewoon weer even uit de brievenbus. Daarom zijn het weer tijden voor de “van alles over van alles lijst” van de week! Gelukkig met veel inspiratie (en leuke dingen).

#1 De Kerstcommercials. We kunnen December natuurlijk niet beginnen zonder een mooi overzicht te maken van de beste Kerstcommercials van 2016. Hier een overzicht van de Top 3. En dat is natuurlijk een subjectieve visie J

#2 JibJab Kerstkaart. Om nog maar even in de Kerstsfeer te blijven nemen we de kerstkaarten van JibJab ook nog maar even mee. JibJab was een van de eerste spelers op het internet waarbij je een foto van jezelf kon uploaden en een soort van persoonlijke Kerstkaart kon maken in een grappige setting. We zijn inmiddels 13 jaar verder maar ze hebben niet stilgezeten bij JibJab. Een wereld aan mogelijkheden om leuke, speelse maar nog steeds persoonlijke kaarten te maken. Privé of zakelijk. Kijk maar naar: http://www.jibjab.com/holidays

#3 Contentkalender. Het nieuwe jaar komt er weer aan. Dan moeten we natuurlijk ook weer gaan nadenken over de content die we moeten gaan plaatsen op de verschillende social media accounts. Het is misschien handig om daarvoor een contentkalender te maken. Om je te helpen zijn er handige tools beschikbaar zoals het excel model van Presenter (de kracht van content). Het excelmodel van de contentkalender kan je hier downloaden: http://dekrachtvancontent.nl/contentkalender-downloaden/welkom-bij-de-contentkalender-2017/

Wil je nog een uitleg over de werkwijze van de contentkalender dan kan je die hier vinden: https://www.youtube.com/watch?v=IC13J_GLrWA

Wil je al een ingevulde contentkalender met alle belangrijke dagen dan moet je even bij branding&more zijn want daar kan je een ingevulde contentkalender downloaden: http://www.brandingandmore.com/blog/contentkalender-2017

#4 Content Curation (1). Content kan je natuurlijk zelf bedenken, schrijven, filmen of publiceren. Bedenk echter dat jij niet de enige bent die content maakt of produceert. Het zou best wel een idee kunnen zijn om niet alleen content te produceren maar ook te “cureren”. Cureren wil zeggen dat je aanwezige content analyseert op basis van de kwaliteit, toegevoegde waarde of mate van nieuwswaardigheid en vervolgens deze content deelt met een specifieke doelgroep. Intern of extern. Er zijn namelijk tal van tools die dit vrij eenvoudige maken. Kijk bijvoorbeeld is naar http://paper.li Paper.li maakt het heel eenvoudig om op het web gepubliceerde content te cureren en vervolgens te plaatsen in je sociale netwerken, via een web krant (paper) of via een emailnieuwsbrief.

#5 Content Curation (2) Een tweede tool die je kunt gebruiken voor content curatie is

http://www.scoop.it Via Scoop.it geef je aan welke content voor jou het meest interessant is op basis van verschillende keywords. Scoop.it zoekt het internet voor af en het enige dat jij nog maar hoeft te doen is bepalen of deze artikelen wel of niet aan jouw voorwaarden voldoen. Wil je een tutorial video zien van deze scoop.it tool dan moet je even hier kijken: https://www.youtube.com/watch?v=RFbxs2CzyG0

#6 Jan Rotmans.  We kennen inmiddels allemaal zijn uitdrukking: We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk. Op de dag na Amerikaanse verkiezingen (woensdag 9 november) was Jan Rotmans de keynote speaker op de Social Impact Day in Groningen. En van dat verhaal is gelukkig een videoverslag. Kijken zou ik zeggen!

 

#7 Pirelli Calendar. Ook hier weer een kleine transitie. Jarenlang was de Pirelli Kalender de plaats voor jong talent in een “nude” exposure. Maar de Duitse fotograaf Peter Lindbergh heeft nu oude en oudere vrouwen geportretteerd in een natuurlijk setting. Zonder photoshop of make-up! Mooi statement! Kijk hier voor de introductie van dit project in een mooie Forbes video:  http://www.forbes.com/video/5230869558001/ en hier voor de video van de making of the Pirelli Calendar en het verhaal. http://pirellicalendar.pirelli.com/en/home

#8 Amazon Echo. Deze is voor de freaks. Dus doorgeven aan de ICT helden of bewaren voor later. Twee documenten die je wat inzicht geven in de werking van Amazon Echo. De virtuele AI persoonlijke home assistent. Wat is Amazon Echo en wat betekent het voor jouw business? Een mooi verhaal van de App Business https://s3.amazonaws.com/tabcontent/TAB_AskAlexa_Sept16.pdf

En om het verhaal compleet te maken stelt Amazon de speach technologie ook beschikbaar voor derden zodat jethet zelf ook kunt gebruiken. (best slimJ) “Today we are making the same deep learning technologies (ASR – Automatic Speech Recognition NLU – Natural Language Understanding) that power Amazon Alexa available to you for use in your own conversational applications”. https://aws.amazon.com/blogs/aws/amazon-lex-build-conversational-voice-text-interfaces/?

#9 Sendsteps. Wat is er leuker dan real-time een Q&A met het publiek te doen tijdens een presentatie. Dat kan nu nog makkelijker met deze handige powerpoint plugin van Sendsteps. Tot 20 deelnemers gratis en heb je een grotere groep dan moet je daar iets voor betalen. (Tip van Jade Wissink)   https://www.sendsteps.com

#10 The Internet’s Own Boy. The story of Aaron Swartz.Aaron Swartz. Op biografie op Wikipedia staat de volgende slotzin:“Op 11 januari 2013 maakten familieleden bekend dat Swartz zelfmoord had gepleegd.”Het hele verhaal van Aaron Swartz is gelukkig gedocumenteerd. Want voorafgaand aan deze zelfmoord is er natuurlijk het een en ander gebeurd. Een wekelijk onwaarschijnlijk indrukwekkend verhaal. Een verhaal over macht, controle van het internet en een persoonlijke purpose van Aaron. Het internet van vandaag is er gelukkig nog omdat hij in actie kwam toen het nodig was. Kijk naar “zijn” verhaal in deze indrukwekkende documentaire. Duurt wel bijna 2 uur dus ga er even relaxed voor zitten! https://www.youtube.com/watch?v=hCwjDuoJK0E

Tot zover, tot volgende week!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s