Nieuws van de week. 5 november 2106

Zwart, roet, wit of gekleurd? Een clown in het Witte Huis? Sneeuw nadert Nederland. Een filerecord van bijna 900 km.  Brexit of Britin? En een boek met de naam Judas dat in het geheim gedrukt moet worden. Dan is er gelukkig altijd weer de met van alles over van alles weekupdate!

#1 Vincent van Gogh. Storytelling via een website? Kan dat? Het Van Gogh Museum laat zien dat de browser zich leent voor een uitstekende manier om een verhaal te vertellen. Kijk maar eens naar dit verhaal over het leven van Vincent Van Gogh. De zogenaamde User Experience is werkelijk prachtig. https://www.vangoghmuseum.nl/nl/verhalen/einde-van-een-moeizaam-levenspad#0

#2 KLM en Social Commerce. Een mooi verhaal in de Adformatie over wat de digitale strategie van de KLM in relatie tot social media. Met name de focus op de Messenger services (Facebook Messenger en wellicht straks ook WhatsApp) is verstandig om te lezen want het geeft een mooi beeld waar de markt naartoe beweegt. http://www.adformatie.nl/achtergrond/klm-richt-digitale-strategie-op-conversational-commerce?sharehash=LQouq8agwu6NX0tZ7tKE9wHjHOreVwDd5GPxjPF3Kc0

#3 Cross Media Cafe en vloggers. Dinsdag 1 november jl was er in Beeld en Geluid in Hilversum een bijeenkomst over online video content. Aan bod kwamen de enorme successen van de eerste generatie vloggers, de samenwerking tussen omroepen, YouTube en ”MCN”s (multi channel networks), de nieuwe formats die online ontwikkeld worden en de enorme impact die YouTubers hebben in hun doelgroep. Gelukkig zijn al deze presentaties nog te zien op het online platform van Immovator. De sprekers waren o.a. Wout Kanters & Nick Janssen (Woody Wonder), Omar Kbiri (Maak), Bob ten Berge (RTL MCN), Jonatan de Boer (Onlane), Anne van der Velden (EO), Leon Zervos (BNN-Vara), Victor Coolman (Viacom), Frank de Wit (Endemol Beyond), Taco Zimmerman (Tuvalu Media) en Marijn Koeschmann (YouTube).https://vimeo.com/immovator

#4 Black Mirror. Voor wie zich zorgen maakt over de toekomst kan nu terecht voor het 3e seizoen van Black Mirror op Netflix. De wereld ontwikkelt zich in rap tempo en met name de technologische stappen op Internet zijn soms best beangstigend. Charlie Brooker schetste de grootste horrorscenario’s in Black Mirror. In Black Mirror wordt de zieke nabije toekomst beschreven vol technologie, waar de mooiste uitvindingen botsen met de meest duistere menselijke gevoelens. http://www.netflix-nederland.nl/netflix-originals/black-mirror-2016/

#5 IFTTT. Een oudje. Maar nog steeds een heel interessante tool voor het geval je er nog nooit van gehoord hebt. IFTTT. Deze tool koppelt twee zaken aan elkaar die verschillende platformen overstijgen. Het staat voor IF This Than That. Je kunt dus gebeurtenissen invullen dat als die plaatsvinden er een vooraf besproken actie zal plaatsvinden. Je zou (met het oog op de kou) kunnen instellen via IFTTT dat “als de temperatuur ’s nachts lager is dan -5 je een kwartier voordat de wekker een alarmbericht krijgt zodat je eerder wakker bent en tijd hebt om de auto ijsvrij te maken. Kijk hier voor een eerste uitleg: http://www.want.nl/dit-zijn-ontzettend-handige-recepten-voor-de-nieuwe-apps-van-ifttt/ en wil je beginnen dan is hier de website van IFTTT https://ifttt.com

#6 Nassim Taleb. Grote geesten en wereldberoemde denkers.  Soms is het ook weleens leuk om wat andere zaken te belichten dan alleen een nieuwe app’s of handige tools. Grote denkers bijvoorbeeld. Dit is er zo een. Nassim Taleb. In oktober 2013 hield Taleb op uitnodiging van het Tilburgse Nexus-Instituut een lezing over zijn laatste boek ‘Antifragiel, Dingen die baat hebben bij wanorde’. Jos de Putter van De Correspondent maakte daarvan kort videoverslag. En dat verslag kan je hier bekijken. De lessen van Nassim Taleb. https://decorrespondent.nl/310/de-lessen-van-nassim-taleb/946285230-3fccc32d

#7 David Bowie. Helaas, hij is er niet meer. Maar deze hele korte video van 1 minuut bevat wel heel erg veel wijsheid. Kijk hier naar wat je kunt leren van deze zeer creatieve en bijzondere Britse Artiest. “Never play to the gallery” J https://www.youtube.com/watch?v=cNbnef_eXBM

#8 Groundera. Voor de komende donkere dagen als er even geen borrel in de agenda staat is er een leuke site waar je over het algemeen gratis boeken kunt downloaden of tegen een zeer geringe prijs. Van het Content Marketing Playbook tot hoe je je merk kunt activeren op Instagram. http://groundera.com

#9 Kickstarter Live. Een zeer originele uitbereiding van Kickstarter is Kickstarter Live. Kickstarter is het grootste crowdfunding platform van de wereld. Ideeënmakers kunnen hier hun project “kickstarten” om zodoende geld op te halen om hun project gefinancierd te krijgen. Doormiddel van deze “live” functie is er nu ook een mogelijkheid tot interactie tussen de “bedenker” en de “funder”. Daarnaast kunnen bedenkers het platform ook gebruiken voor muzikale optredens, kookshows, product demo’s en vele andere toepassingen. Mooi om te zien hoe een op zichzelf single minded platform door deze toevoeging opeens weer een extra dimensie krijgt en het gehele proces weer veel persoonlijker wordt. Heb zo maar het idee dat het hier niet bij blijft. En bedenk dat een bank (de oude leverancier van het geld) deze toevoeging nooit zou kunnen doen! Geld werven wordt dus ook een experience. https://live.kickstarter.com

#10 Whale. Nog een interessante nieuwe toepassing van video. Justin Kan, een entrepreneur met bewezen successen, heeft deze week een nieuwe Q&A toepassing geïntroduceerd onder de naam Whale. Via de Whale App kan je een probleem of vraag posten die bedoeld is voor een expert of een beïnvloeder. Je wordt dan doorgestuurd naar iemand die je vraag beantwoord via een live video chat! Het gesprek wordt tevens opgeslagen in een database zodat iemand met eenzelfde vraag later dat gesprek (en de oplossing) dus terug kan vinden. Een combinatie dus van Quora.com en video gekoppeld aan een database. Leuk idee dat volgens mij voor meerdere invalshoeken toepasbaar is. Lees hier alles over Whale: https://techcrunch.com/2016/10/31/justin-kan-launches-video-qa-app-whale/ en hier kan je app downloaden: https://askwhale.com

Tot zover, tot volgende week!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s