Nieuws van de week.23 oktober 2016

Als een roestige sleutel van de Titanic al 95.000 euro op kan brengen wat zou dan wel niet de waarde zijn van de wekelijkse update? Dus omdat Elon Musk over 8 jaar naar Mars wil gaan en onze Europese marslander Schiaparelli waarschijnlijk te pletter is geslagen op diezelfde planeet is er gelukkig altijd weer de met van alles over van alles weekupdate!

#1 Ask Jelly. De oprichter van Twitter en Medium, Biz Stone, heeft weer een nieuw product in de markt gezet. Na een test periode van ongeveer één jaar is er nu een echte versie verschenen onder de naam Ask Jelly. Wat mij betreft een product dat beantwoordt aan de basisuitgangspunten van het internet namelijk kennis delen en behoeften (vragen) van een antwoord voorzien. Dit keer niet door een zoekmachine, dat kennen we al, maar door echte mensen. Uniek in eenvoud maar daarom niet minder mooi en handig. Ik zie wel een mooie toekomst voor dit product. Toegankelijk via het web, via twitter en via app’s. https://askjelly.com

#2 De kracht van Virtual Reality. Natuurlijk, het is een mooie en enerverende tool. Zet een headset op en waan jezelf op unieke plaatsen en beleef de mooiste experiences. Maar er is meer. Wetenschappers hebben aangetoond dat VR het mogelijk maakt om percepties van mensen te veranderen. En dat is goed nieuws voor ons. Waar we tot op vandaag traditionele middelen gebruik om stakeholders ander gedrag te laten vertonen of ze te overtuigen van nieuwe inzichten is er nu een nieuw en krachtig middel bijgekomen. De impact van VR leidt namelijk sneller tot nieuwe inzichten juist omdat het namelijk net echt (reality) is! Lees dit verhaal uit de Guardian.  https://www.theguardian.com/environment/2016/oct/03/virtual-reality-project-lets-users-see-life-as-a-doomed-cow-or-piece-of-coral

#3 De Homo Economicus. Daar is ie weer. Vriend Rutger Bregman in de correspondent. Opnieuw een stuk dat aanzet tot nadenken. Zie bijvoorbeeld de conclusie aan het eind van dit verhaal: “De man bij wie de revolutie in het denken over motivatie begon, Edward Deci, gelooft dat de vraag niet langer is hoe we elkaar motiveren. De echte vraag luidt: hoe scheppen we een samenleving waarin mensen zichzelf motiveren? Dat is niet links of rechts, en ook niet kapitalistisch of communistisch. We hebben het hier over een derde beweging, waar de naam nog niet voor gevonden is. Maar één ding is zeker: niets is krachtiger dan mensen die doen wat ze doen omdat ze het willen doen.” Het hele verhaal lezen? https://decorrespondent.nl/5445/weg-met-controle-leve-de-intrinsiek-gemotiveerde-mens/136192066065-fb82bd55?utm_content=buffer7c524&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

#4 Influencer Marketing. Inderdaad een hot topic. We nemen nu eenmaal eerder iets aan van iemand die we kennen, vertrouwen of zien als kenner op een bepaald domein. Daar kan zelfs de krachtigste communicatie niet tegenop. Marketing Facts heeft een mooi document gemaakt met daarin 19 verhalen van kenners die hun visie geven over dit fenomeen. Leest makkelijk weg op de bank en geeft vast weer nieuwe inzichten.  http://www.marketingfacts.nl/images/specials/Marketingfacts_Special_Influencer_marketing.pdf?utm_source=website&utm_medium=blog&utm_campaign=influencer%20marketing

#5 Just cook It. Een mooi verhaal. Op 10 jarige leeftijd begint Flynn McGarry met koken omdat hij het eten dat zijn moeder maakt niet echt lekker vindt. Op zijn 13e opende hij zijn eerste restaurant in LA en op zijn 17e serveert hij inmiddels een 14 gangen tastingmenu (course) voor $ 160,- per persoon in NYC. Hij is de enige chef in de keuken en wordt gezien als de Justin Bieber van de culinaire wereld. Whow! https://www.youtube.com/watch?v=Prh17ok8apA

#6 Notion. Artificial Intelligence in email. Langzaam komt de AI evolutie overal de kop opsteken. Op steeds meer plekken, plaatsen en toepassingen zien we de deep learning software toegepast worden in applicaties die we al jaren gebruiken en deze applicaties “slimmer” en “makkelijker” maken.  Zo ook Notion. Een nieuwe tool die AI toepast op email. Begrijpelijk want we kennen allemaal de overload van berichten die allemaal vragen om aandacht en waarvan je vooraf al weet dat ze niet allemaal even belangrijk zijn. Notion gaat daar verandering in aanbrengen. Het leert begrijpen wat echt belangrijk is en wat niet. Notion zorgt voor innovative conversation tracking, en relationship insights. En volgens mij is dit nog maar het begin. https://notion.ai

#7 Wallpapers from space. Het is al een beetje old school. De wallpaper. Maar dit is toch wel een bijzondere site waar je wallpapers (voor laptop, tablet en smartphone) kunt downloaden. En niet zomaar wallpapers. Het zijn images out of space. En daarom zien ze er allemaal ook bijzonder uit. Nu onze Europese marslander waarschijnlijk te pletter is geslagen zijn we blij dat we in ieder geval deze plaatjes hebben!  http://psiupuxa.com En mocht meer houden van zwarte wallpapers…. Kijk dan even hier: http://jmd.im/black.html

#8 Bonfire. Wie wil er niet een designer van kleding zijn? Bonfire geeft je die mogelijkheid. Ontwerp je eigen t-shirt, zorg voor voldoende verkoop door promotie (via social media) en de rest gaat vanzelf. En je kunt er nog een mooi zakcentje aan verdienen ook! Leuk idee! https://www.bonfire.com

#9 Spotfund. Een nieuwe (en mooie) trend uit de USA. Microdonations. Het werven van donateurs is altijd een lastige (en vaak sociale) bezigheid. Maar wat nu als je donaties kunt verkleinen tot een micro donatie. De kans dat mensen bereid zijn 1, 2 of 3 euro te doneren of sponsoren is veel groter dan de bedragen boven de 10 euro. Spotfund heeft daar dus een oplossing voor bedacht in een microdonatie platform Spotfund. Zie de video op de homepage. http://spotfund.com

#10 Dreampad Pillow. Mocht je last hebben om in slaap te komen (kan me bijna niet voorstellen J) dan is er nu bijna de dreampad pillow. Een kussen dat muziek speelt zodat je heerlijk in slaap kunt vallen. Wetenschappelijk onderzocht en zonder dat de buren er last van hebben. Het staat nu op kickstarter en er zijn nog 17 dagen te gaan om een dreampad te bestellen. https://www.kickstarter.com/projects/682754329/dreampad-pillow-reduce-stress-improve-sleep-guaran

Tot zover, tot volgende week!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s