Nieuws van de week. 9 oktober 2016

De eerste nachtvorst is weer aangekomen in Nederland, Matthew raast langs de Amerikaanse Oostkust, Robert de Niro gaat volledig uit zijn dak over Donald Trump (https://www.youtube.com/watch?v=z9QLdWY173U), in Amsterdam knallen de geweren en Mark Rutte heeft een plan voor de toekomst. Gelukkig is er dan altijd weer de wekelijkse update. Voor de leuk en de fun met een leerzaam randje.

#1 65 jaar televisie. De NTR zendt vanwege het 65 jarig jubileum van de Nederlandse televisie een documentaire uit over deze 65 jaar. Bert van der Veer gaat op zoek naar de vraag of het medium nog toekomst heeft of dat er een vervroegd pensioen aan zit te komen. Helaas heeft Van der Veer de autocue nodig om zijn tekst uit te spreken, wat de kwaliteit van het programma overigens niet ten goede komt maar een beter contrast tussen de presentator en de huidige situatie komt niet mooier in beeld dan bij dit interview met Alexander Klöpping. Geniet!  https://www.youtube.com/watch?v=TsrnQXQFC-E

#2 Papieren Vliegtuigjes. Ter gelegenheid van de World Piece day hebben Google en Active Theory een App uitgebracht. Het idee van de App is om mensen van overal op de wereld samen te brengen. De manier waarop dat zou kunnen is via een papieren vliegtuigje. Op je mobiel vouw je een persoonlijke brief tot vliegtuig en die werp je dan als het ware de wereld in. Tegelijkertijd krijg je de mogelijkheid om met behulp van een vangnet vliegende papieren vliegtuigjes te vangen en natuurlijk te lezen wat er op de papieren vliegtuigjes staat. Prachtig, puur en mooi! http://www.digitaltrends.com/mobile/paper-planes-app/

#3 Facebook Marketplace. Begin deze week introduceerde Facebook Marketplace. Een concurrent van Ebay (Marktplaats in Nederland). Opnieuw een bewijs dat Facebook er alles aan zal doen om waar het maar kan de Facebook members aan elkaar te verbinden en daardoor een toegevoegde waarde voor Facebook te creëren. Gelukkig gaat niet alles goed want binnen no-time werden er geweren en drugs aangeboden. Dus voorlopig staat het weer even in de ijskast. Maar wel weer iets om in de gaten te houden.  http://newsroom.fb.com/news/2016/10/introducing-marketplace-buy-and-sell-with-your-local-community/

#4 Google en Hardware. We kennen Google van de software. De zoekmachine, Gmail, docs en het Android platform voor mobiele telefoons. Sinds deze week zien we echter een behoorlijke aanval richting de hardware fabrikanten. De kracht van de combinatie van je eigen platform (hardware en software) wordt steeds duidelijker. Dus is er nu bijvoorbeeld de nieuwe Pixel smartphone maar ook de eerste aanval op het huis. Google Home. Kijk hier maar even naar een demo: https://www.youtube.com/watch?v=JcXnOAvDT-k

#5 Moonshots. We kennen de Moonshots als het benoemen van een groot (bijna surrealistisch doel) waarbij je eigenlijk de innovatie in de organisatie haalt. Afgelopen week hebben we die van Elon Musk al besproken. Hij wil naar Mars. Aan dit rijtje kunnen we er weer twee aan toevoegen. Microsoft wil al haar kennis gebruiken om binnen 10 jaar kanker te kunnen genezen. http://www.telegraph.co.uk/science/2016/09/20/microsoft-will-solve-cancer-within-10-years-by-reprogramming-dis/

Naast de plannen van Micrsoft wil Facebook ook niet achterblijven. Die investeren 3 miljard dollar in een programma om alle (kinder) ziekten in de toekomst te kunnen genezen.  https://www.wired.com/2016/09/zuckerberg-chan-promise-3-billion-curing-disease/

Ook hier kan je natuurlijk weer wat van vinden maar het belangrijkste is volgens mij dat er geld vrijkomt om onderzoek te doen naar oplossingen. En dat met een nieuwe kijk op de bestaande materie. Wie weet, maar het idee is mooi.

#6 How China is changing your Internet. Veel van de ogen in de wereld zijn gericht op Silicon Valley. Dat is toch waar de magic vandaan komt! In veel gevallen is dat zeker zo maar aan de andere kant van de wereld spelen zich ook dingen af die we niet moeten vergeten. Met zijn walled garden is China ook bezig om geschiedenis te schrijven als het de technologische revolutie betreft. WeChat is daar een voorbeeld van. De New York Times heeft een geweldige video gemaakt over dit WeChat fenomeen. En als dat het voorland gaat worden van wat we ook in de rest van de wereld zullen gaan zien….

https://www.youtube.com/watch?v=VAesMQ6VtK8

#7 Stash. Een mooie cross device saving app met artificial intellingence. Je kent het fenomeen wel. Al surfend over het internet kom je leuke of interessante informatie tegen maar je hebt even geen tijd om het lezen of te bekijken. Met Stash heb je opeens een opslagtool waar over al je devices heen (laptop, smartphone, tablet) die informatie kunt bewaren en later weer terug kunt kijken. Dat is niet nieuw zullen jullie zeggen want die tools zijn er al. Maar nu het unieke van Stash. Stash bekijkt de informatie op basis van zijn AI (artificial intellengence) software en deelt alle informatie in in handige clusters zodat je later niet door de hele lijst hoeft te gaan maar door de unieke rubricering alles opeens handig vindbaar is. Je moet je nog wel even aanmelden op de wachtlijst maar dan heb je ook wel een mooie gratis tool. https://stash.ai/landing

#8 Facebook analystics for Apps. Dit is er eentje voor de freaks. Een Facebook analyse tool die in één handige tool alle informatie van je app’s en website bij elkaar brengt en analyseert. Natuurlijk is dat alleen informatie die Facebook tot zijn beschikking heeft maar dat zijn er voorlopig genoeg om een analyse te kunnen doen. Misschien iets om eens te proberen in de Herfstvakantie :-0  https://analytics.facebook.com/blog/announcing-cross-platform-analytics

#9 Life Calander. Een mooi alternatief voor een poëziealbum. De Life Calander. Een leuke app die een jaar opbreekt in 52 weken. Voor iedere week maak je een verhaaltje over die week en geeft het een kleurtje. Zo bouw je aan een digitaal document voor later. http://malkaf.me/lifecalendar/

#10 Play for Medium. Medium.com is een prachtige website met de mooiste verhalen. Ik heb er wel eens eerder over gesproken en mocht je het nog niet kennen dan zeker een keer een bezoekje brengen. Voor de mensen die het wel kennen en gebruiken is er nu een interssante tool. Play for Medium. Deze tool (Google chrome of via een App) maakt het mogelijk dat je deze verhalen ook kunt beluisteren in plaats van lezen. Altijd handig als je onderweg bent of even een keer niet naar een scherm wil kijken maar toch goede verhalen willen horen. https://getplay.co

Tot zover, tot volgende week.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s