10 jaar Branded Entertainment.

Schermafbeelding 2014-05-13 om 16.55.34

http://adage.com/article/media/madison-vine-turns-10/293147/?utm_source=digital_email&utm_medium=newsletter&utm_campaign=adage&ttl=1400595687

Het is vandaag 13 mei 2014. Iets langer dan 10 jaar geleden begon ik Branded Entertainment. Een consultancy in de wereld van de gesponsorde content. Het bedenken van een naam was 10 jaar geleden best nog wel een issue. Moet je een nieuwe, unieke, dynamische, moderne naam gaan bedenken, die je vervolgens weer aan iedereen moet gaan uitleggen of gewoon het beestje bij de naam noemen. In Amerika verscheen op dat moment net een boek met als mooie titel Branded Entertainment. When Hollywood meets VINE. En dat was nu precies wat ik voor ogen had. Dus niet langer in het denkproces maar gewoon de naam hanteren die het waarschijnlijk ook in Nederland ook gaat krijgen. Helaas bleek dat niet het geval. Branded Entertainment werd in Nederland “Branded Content”. Een url die reeds was vastgelegd door bijna partner in spe Rik Ruts. Gelukkig zit de proof nog steeds in the eating dus vind ik het probleem eigenlijk nog steeds geen issue. Wel leuk was het dan ook om vandaag een artikel te zien in Adage met als mooie heading: What ever Happened to Branded Entertainment? Dus 10 jaar na dato toch nog een beetje erkenning!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s